ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vershbow invită țările NATO să-și îmbunătățească capacitățile de descurajare

12:11 | 30.05.2016 Categorie: Externe

Bruxelles, 30 mai /MOLDPRES/.Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, a făcut apel la țările membre ale Alianței Nord-Atlantice să-și îmbunătățească capacitățile de disuasiune, pentru a descuraja Rusia și alte țări care ar putea reprezenta un potențial pericol la adresa Alianței, relatează agenția de presă macedoneană MIA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Trebuie să facem mai mult pentru a ajuta țările din vecinătatea estică, Ucraina, Georgia, Republica Moldova, precum și partenerii noștri din Orientul Mijlociu", a declarat Vershbow la Praga, în timpul discuțiilor despre prioritățile summitului NATO din iulie de la Varșovia.

Potrivit lui Vershbow, Rusia a arătat că este pregătită să folosească forța dincolo de granițele sale, să modifice frontiere internaționale și să destabilizeze țări suverane pentru a-și atinge obiectivele strategice.

Alianța Nord-Atlantică se pregătește să-și consolideze prezența în Polonia și în cele trei țări baltice, printr-o prezență permanentă a trupelor multinaționale, care ar trebui să împiedice Rusia să încerce să extindă modelul de război hibrid din Ucraina mai departe, spre est.

În acest sens, Vershbow a salutat angajamentul Țărilor de la Vişegrad (Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia) de a participa la prezența NATO în țările baltice. Cele patru state au anunțat miercurea trecută că intenționează să trimită începînd din 2017 cîte o unitate militară în țările baltice pentru a-i ajuta pe aliații lor din cadrul NATO în fața Rusiei, potrivit AFP.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img16004285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!