ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii s-a întîlnit cu masteranzi de la Colegiul Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie

15:10 | 30.05.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de masteranzi de la Colegiul Regal pentru Studii de Apărare de la Londra, Marea Britanie, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Viceministrul s-a referit la priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a tarii, precum și la securitatea regională.

La rîndul lor, oaspeţii s-au interesat despre evoluţiile în reglementarea problematicii transnistrene, impactul asupra securității ţării în contextul evenimentelor din estul Ucrainei.

Din delegaţie au făcut parte experţi civili si militari din Marea Britanie, Liban, Oman, Emiratele Arabe Unite, Yemen, Pakistan, Afganistan, Bangladesh, Filipine, Nepal şi Japonia. Întrevederea a avut loc în contextul vizitelor de studiu în Republica Moldova, devenite deja tradiţionale, a persoanelor care îşi fac studiile post-universitare la instituţiile de studii strategice din alte ţări.

(Editor L. Alcază)

img16004295

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!