ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Chinei a făcut o nouă donaţie de carte pentru Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”

18:00 | 17.06.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. La Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” a avut loc astăzi o acţiune culturală organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia oferirii unei noi donaţii de carte acestei biblioteci din partea Ambasadei, informează MOLDPRES.

Donaţia reprezintă circa 400 de exemplare de carte, 50 titluri de carte în limbile engleză, chineză şi rusă, care conţin informaţii despre istoria, geografia, cultura şi tradiţiile Republicii Populare Chineze.

În discursul său, secretarul I al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yanjun, a menţionat că participă deja a doua oară la o ceremonie de transmitere a unei donaţii de carte acestei biblioteci.

„Copii şi tinerii sînt speranţa statului. Sper că ei vor contribui la dezvoltarea şi prosperarea R. Moldova. China este o ţară cu o civilizaţie de peste cinci milenii, cu o cultură tradiţională profundă care se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Ca să cunoaşteţi mai bine China, am selectat riguros circa 400 de cărţi, pe care le-am adus în dar bibliotecii, de unde veţi afla multe lucruri interesante despre ţara noastră”, a precizat oficialul chinez.

La rîndul lor, directorul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, şi directorul adjunct a Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, Lilia Tcaci, au adus sincere mulţumiri oaspeţilor chinezi pentru această preţioasă donaţie, care le va ajuta să cunoască mai bine Republica Populară Chineză.

În continuare, copii de la liceele „Mihai Viteazul”, „Socrate” şi Gimnaziul nr. 7 au participat la jocuri interactive şi la victorina „Dreptul meu de a cunoaşte China”. De asemenea, copiii au ascultat impresiile jurnalistei Irina Ropot, care a vizitat China. La sfîrşit, ei au fost serviţi cu dulciuri oferite din partea Ambasadei Republicii Populare Chineze.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16004893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!