ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul orașului Orhei Ilan Șor a fost reținut pentru 72 de către ofițerii anticorupție

20:24 | 22.06.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a fost reținut astăzi pentru 72 de ore de către ofițerii anticorupție, într-un nou dosar penal, pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Anunţul a fost făcut de procurorul Adriana Beţişor, informează MOLDPRES.

„Este o nouă cauză penală intentată pentru fraudă bancară și anume componența de infracțiune de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. S-a aplicat măsură preventivă de arest, deoarece deținem informații pe care le-am obținut de peste hotare, de la autoritățile similare din Letonia și alte state, analize financiar-economice, care dovedesc vinovăția învinuitului. Țin să menționez că Ilan Șor nu a fost reținut în dosarul penal în care este învinuit ex-premierul Vlad Filat”, a spus sursa citată.

Avocatul lui Ilan Şor, Denis Ulianov, a menționat că aceste acțiuni sînt ilegale, deoarece nu au fost prezentate informații noi, care ar dovedi vina primarului de Orhei, iar „Procuratura acționează sub presiunea evenimentelor, care sînt pe larg mediatizate în ultima perioadă în presă, și nu pe dovezi, care ar proba acuzațiile aduse”.

”Noi sîntem siguri că judecătorii nu vor accepta demersul, pentru că vine în contradicţie cu circumstanţele de fapt şi de drept ale cauzei. Ilan Șor a conlucrat activ cu organul de urmărire penală, a dat toate declaraţiile necesare. Procuratura se ghidează de anumite emoţii ale societăţii şi nu de probe şi fapte”, a opinat Ulianov.

Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele lui Ilan Șor în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între Banca de Economii (BEM) şi Banca Socială, pe cînd acesta ocupa funcția de președinte al consiliului de administrare al BEM. În februarie 2015, ofițerii anticorupție au efectuat percheziţii la sediile băncilor și acasă la Ilan Șor. În luna mai a anului trecut, omul de afaceri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, avînd statut de învinuit în dosarul BEM.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16005030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!