ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oficiali elveţieni s-au arătat dispuşi să susţină proiecte de cooperare în Regiunea de Sud a R. Moldova

10:59 | 23.06.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/.  O delegaţie a  Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) în frunte cu directorul general al instituţiei, Manuel Sager, s-a aflat ieri într-o vizită de lucru la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud). Oficialii elveţieni au dorit să se documenteze personal asupra activităţii acestei structuri deoarece intenţionează să consolideze o platformă de colaborare în zona de sud a R. Moldova, informează MOLDPRES.

Directorul ADR Sud, Maria Culeşov, a relatat delegaţiei din Elveţia despre situaţia din regiune şi a  punctat atît avantajele, cît şi problemele existente, referindu-se la cea mai acută – aprovizionarea cu apă potabilă şi sanitaţie. Potrivit Mariei Culeşov, mare parte din proiectele depuse de autorităţile locale în cadrul actualului concurs pentru dezvoltare regională în perioada 2017-2020 se referă anume la acest domeniu, cerînd atenţie, dar şi finanţare consistentă.

Reprezentanţii SDC s-au arătat interesaţi de structura şi activitatea Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, în special de cooperarea interinstituţională. În viziunea lor, aceasta ar putea contribui  la îmbunătăţirea accesului durabil al populaţiei rurale la apă potabilă de calitate. În această ordine de idei, oficialii elveţieni au solicitat de la specialiştii ADR Sud propuneri viabile în ceea ce priveşte modalităţile şi ideile de colaborare eficientă pe viitor.

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare susţine ţara noastră în baza Acordului dintre Guvernele R. Moldova și Confederației Elvețiene privind asistența umanitară și cooperarea tehnică, semnat la Chișinău în 2001.

Asistența Elveției s-a axat pe activități umanitare și de reabilitare a instituțiilor sociale pentru a asigura standarde de viață mai bune, iar în ultima perioadă, SDC și-a concentrat eforturile în două domenii – sănătate, apă și sanitație.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16005040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!