ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot a repurtat două victorii în calificările de la Wimbledon

11:21 | 23.06.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a repurtat două victorii în faza calificărilor de la turneul de Mare Slam de la Wimbledon (Londra, Marea Britanie), relatează MOLDPRES.

El i-a învins pe Guilherme Clezar (Brazilia) și David Guez (Franța). Următorul său adversar va fi Josef Kovalik din Slovacia. În cazul în care va învinge și în acest meci, Albot se va califica în premieră pe tabloul principal al turneului.

Radu Albot a urcat în 2015, în premieră, în Top-100 mondial la individual. Cea mai bună poziționare a sa în acest clasament a fost locul 85. El este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. Anul curent s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros (Franța), repetînd performanța din 2014 cînd a mai promovat în prima fază a unui turneu de Grand Slam, US Open. A cîștigat în cariera sa 14 turnee Futures la individual și 3 Challenger.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16005042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!