ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de judo va participa la Europenele rezervate veteranilor

12:24 | 23.06.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Lotul național de judo va participa cu începere de astăzi la Campionatul European de veterani, care se va desfășura la Porec (Croația), relatează MOLDPRES.

Din componența lui fac parte 16 sportivi. Cei mai titrați dintre ei sînt Viorel Marinescu (categoria supergrea), Mihail Maler (90 kg), Constantin Brînză (60 kg), premianți la edițiile precedente. ”Mă simt perfect. Sper să revin cu o medalie acasă și de data aceasta”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării Mihail Maler. ”Problema mea principală în ajunul fiecărui turneu este intrarea în cîntarul categoriei mele de greutate. Eu ”arunc” în acest scop de pe mine în timpul curelor de slăbire  cîte 5-6 kilograme. Mi-a rămas puțin pentru a mă încadra în rigorile regulamentului. Plusul este că îmi cunosc foarte bine viitorii adversari”, a spus Constantin Brînză.

Cele mai bune performanțe la seniori în judoul moldovenesc le-au obținut Victor Floresu, care-i vicecampion mondial, Sergiu Toma, Victor Bivol, premianți la Europene și Mondiale, Andrei Golban, vicecampion european. În perioada sovietică Valentin Guțu a devenit vicecampion european la categoria supergrea.

Campionatul se va încheia pe 26 iunie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)  

img16005043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!