ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: „Cea mai mare bogăție a R. Moldova sînt oamenii, iar factorul decisiv de producție sînt cunoştinţele”

13:25 | 24.06.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Buna organizare a sistemului educațional în raionul Dubăsari, problemele pe care le întîlnesc instituțiile de învățămînt, dar și necesitățile oamenilor în acest sens, au fost principalele subiecte abordate de Premierul Pavel Filip în cadrul vizitei de astăzi în satul Doroţcaia, raionul Dubăsari, unde a vizitat liceul şi grădinița din localitate, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Prim-ministrul a subliniat că îşi doreşte un dialog deschis cu localnicii, pentru a asculta probleme cu care se confruntă cetățenii și a vedea viziunea lor asupra soluționării problemelor din societate.

„Sistemul educațional este unul prea important pentru Republica Moldova. Personal, sînt convins că dezvoltarea unui stat se axează pe trei piloni de baza: supremația legii, infrastructura dezvoltată și sistemul educațional. Cea mai mare bogăție a Republicii Moldova sînt oamenii, iar factorul decisiv de producție sînt cunoştinţele”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a vorbit despre programul de activitate al Guvernului, acțiunile ce au fost întreprinse pentru stabilizarea situaţiei financiare şi sociale, dar și planurile de viitor, pentru a asigura oamenilor condiții bune de trai acasă, creînd locuri de muncă și venituri decente.

În cadrul discuțiilor au fost abordate un șir de subiecte importante pentru sistemul educaţional, cum ar fi: accesul copiilor la instituțiile de învățămînt, extinderea infrastructurii de care dispun școlile și grădinițele, pentru că numărul de copii este în creștere, alocarea resurselor financiare, precum și organizarea odihnei de vară pentru copiii din localitate. Oamenii au apreciat eforturile Guvernului și rezultatele obținute în ceea ce ține de salarizarea cadrelor didactice și alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţămînt.

Începînd cu anul 2001, în liceul din Doroțcaia își fac studiile elevii din localitate și din oraşul Grigoriopol.

(Editor A. Răileanu)

img16005094

img16005094

img16005094

img16005094

img16005094

img16005094

img16005094

img16005094

img16005094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!