ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip s-a întîlnit cu autorităţile locale din raionul Dubăsari

16:50 | 24.06.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Aflat într-o vizită de lucru în raionul Dubăsari, Prim-ministrul Pavel Filip a discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor publice locale cele mai stringente probleme cu care se confruntă oamenii din localităţile raionului, relatează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

În debutul întrevederii, Premierul a vorbit despre realizările Cabinetului de miniștri şi obiectivele stabilite, accentuînd că prioritare sînt stabilizarea situaţiei financiare şi sociale, recuperarea încrederii cetățenilor și partenerilor de dezvoltare, precum şi continuarea parcursului european. „Am ales opţiunea pro-europeană, aceasta înseamnă că vom prelua standardele europene în activitate și bunele practici din statele Uniunii Europene. Această, însă, nu înseamnă că renunţăm la bunele relaţii cu partenerii din est”, a spus Pavel Filip.

Dialogul a vizat şi realizările în domeniul social. În acest sens, Premierul a vorbit despre reformele lansate, subliniind inclusiv indexarea pensiilor și plăţilor sociale, mărirea salariilor pentru unele categorii de funcţionari, dar şi stabilizarea tarifelor la resursele energetice.

„Am iniţiat reforme care trebuiau să fie făcute cu mult timp în urmă. Am pornit de la stabilizarea situaţiei în sectorul bancar şi intervenţii în domeniul social. Avem un plan de acţiuni și avem la Guvern o echipă determinată să îl realizeze. Vă solicit să aveți încredere în viitorul Republicii Moldova, să ne susţineţi în realizarea reformelor pentru beneficiul cetățenilor și asigurarea stabilității în societate”, a spus Premierul.

Un alt subiect important al întrevederii a fost legat de reformele din sectorul bancar şi asigurarea stabilității financiare. În acest sens, Premierul a informat că este necesar să fie investigată frauda bancară, recuperate resursele financiare, dar cel mai important să fie modificată legislația astfel ca asemenea cazuri să nu se mai repete pe viitor. „Executivul a reușit deja să aprobe un șir de modificări în acest sens, inclusiv privind crearea a două procuraturi specializate - una se va ocupa de prevenirea actelor de corupție, iar a doua de combaterea crimei organizate şi de cauzele speciale. În acest mod, va fi instituit un sistem de justiție independent, echitabil și eficient”, a specificat Pavel Filip.

Dialogul purtat a fost unul interactiv, primarii şi consilierii orientîndu-se major pe subiecte ce vizează accesul locuitorilor la terenurile agricole, dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea iniţiativelor de afaceri din mediul rural, asigurarea dreptului copiilor de a face studii în instituții de învățămînt moderne, dar și accesul la serviciile sociale de stat.

Totodată, reprezentanţii autorităţilor locale au solicitat suportul de la Chișinău pentru a face față dificultăților cauzate de situaţia de pe Nistru. În acest sens, Pavel Filip a spus că problema transnistreană este una foarte importantă pentru Guvern, iar reintegrarea țării este o prioritate fundamentală. Premierul a promis că Guvernul va analiza fiecare caz în parte, pentru a putea interveni eficient şi a uşura viaţa locuitorilor din regiune.

Tot astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a depus flori la Monumentul Eroilor căzuţi în timpul războiului din 1992, amplasat în satul Coşniţa şi a vizitat Centrul raional de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia”, unde s-a documentat despre lucrările de reparație și organizarea activității instituţiei. 

(Editor A. Răileanu)

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

img16005101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!