ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În satul Ruseștii Noi va fi construit un bloc nou pentru grădiniță cu susținerea financiară din partea României

16:54 | 24.06.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. În satul Ruseștii Noi din raionul Ialoveni a fost pusă astăzi temelia unui nou bloc pentru grădinița din localitate, cu susținerea consiliului județean Dîmbovița din România, informează MOLDPRES.

Președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, a menționat în cadrul evenimentului că lansarea acestui proiect este rezultatul acordului de înfrățire a raionului Ialoveni cu județul Dîmbovița de peste Prut.

„Este un prim pas în realizarea obiectivelor propuse dintre cele două localități, iar datorită acestui fapt, peste 100 de copii din localitate vor beneficia de condiții mai bune. Suma totală a investițiilor se ridică la 5,6 milioane de lei, dintre care o mare parte din bani sînt oferiți de consiliul județean Dîmbovița. Lucrările de construcție vor dura aproximativ un an și jumătate, ca în 2017 să fie dat în exploatare blocul. Am demonstrat că noi nu doar vorbim, ci și realizăm fapte concrete. Este un răspuns pentru cei care considerau că aceste acorduri de înfrățire nu reprezintă nimic pentru noi”, a spus Dimitriu.

La rîndul său, președintele consiliului județean Dîmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat că acordul de înfrățire dintre cele două localități oferă posibilitatea de a contribui la dezvoltarea multilaterală a vieții cetățeniilor.

„Am inițiat în anul 2015 un parteneriat de colaborare între cele două unități administrativ teritoriale, pentru a da posibilitatea oamenilor să beneficieze de condiții calitative de viață, iar acest proiect este primul de pe agenda noastră. Județul Dîmbovița va contribui la construcția acestei anexe pentru grădiniță cu suma de 196 mii de euro. Cea mai mare parte a banilor vor veni la autoritățile de la Ialoveni în timpul apropiat, iar alte 40 mii de euro, în prima parte a anului viitor. Sarcina autorităților locale este acum de a desfășura și asigura buna executare a lucrărilor”, a precizat Țuțuianu

Pe 10 aprilie curent, peste 400 primari din R. Moldova au efectuat o vizită în România unde au încheiat acorduri de înfrățire cu satele și județele de acolo, pentru a dezvolta în comun proiecte sociale, culturale și de dezvoltare a infrastructurii în beneficiul cetățenilor. Pînă la acel moment, alte 187 de localități aveau deja încheiate astfel de acorduri.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16005102

img16005102

img16005102

img16005102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!