ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a inspectat starea digului de protecţie contra inundațiilor din raionul Dubăsari

17:41 | 24.06.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. În timpul vizitei de lucru în raionul Dubăsari, Prim-ministrul Pavel Filip a discutat astăzi cu autorităţile locale despre starea digului de protecţie împotriva inundaţiilor, amplasat pe teritoriul localităţilor Doroţcaia, Coşniţa, Pîrîta şi Pohrebea, şi pregătirea acestuia pentru a face faţă unor eventuale ploi abundente, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Conform informaţiilor prezentate de conducerea raionului, starea digului este una satisfăcătoare şi sînt deja iniţiate lucrări de reparaţie şi întărire a malurilor rîului Nistru şi a barajelor existente. În acest scop, Guvernul a alocat 600 mii de lei. Lucrările de reabilitare a digului prevăd atît curăţarea albiei rîului, cît şi instalarea blocurilor de beton.

În timpul discuţiilor, Premierul a solicitat responsabililor să se asigure că digul va putea face faţă unei eventuale ridicări a nivelului de apă în Nistru, accentuînd că viaţa şi securitatea cetăţenilor sînt prioritare.

Digul de protecţie pe teritoriul raionului Dubăsari are o lungime totală de peste 37 de km şi asigură protecţia de inundaţii a unei suprafețe de aproximativ 3000 de hectare.

(Editor A. Răileanu)

img16005106

img16005106

img16005106

img16005106

img16005106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!