ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Coaliției de Guvernare a evaluat progresele și prioritățile în implementarea reformelor

14:44 | 29.06.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Consiliul Coaliției de Guvernare (CCG) a evaluat ieri, în cadrul unei reuniuni, progresele și prioritățile în implementarea reformelor, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciul de presă al CCG, în cadrul întrevederii s-a discutat despre îndeplinirea Foii de parcurs pentru realizarea angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană, „care se află pe ultima sută de metri și poate fi deja considerată o realizare a conducerii Republicii Moldova”. În acest context, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a subliniat că „este necesar de concretizat sarcinile pentru timpul apropiat”.

La rîndul său, prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, a exprimat necesitatea unor politici stabile ale statului pentru susținerea business-ului, care să continue experiența pozitivă a moratoriului asupra controalelor de stat. „Am discutat cu mediul de afaceri, care a salutat măsurile luate. Sînt de acord să continuăm, pentru a opri abuzurile, pentru a avea claritate, căci în acest domeniu pînă acum cîteva luni am avut un dezastru”, a declarat coordonatorul executiv al Consiliului Coaliției de Guvernare. 

O altă măsură sprijinită de Coaliție priveşte reforma salarizării în sectorul medical. Aceasta va viza întregul personal din domeniu și va aduce beneficii atît medicilor, cît și pacienților, prin sporirea motivației de a presta servicii de calitate. Proiectul a fost prezentat la Consiliu de Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, care a argumentat că „noul mecanism asigură o creștere salarială pentru toate categoriile de angajați, în medie de 20%, asigură echitatea în sistem și încurajează tinerii specialiști în domeniul medicinii”.

De asemenea, a fost discutat subiectul consolidării sectorului financiar-bancar, precum şi iniţiativa de reformare a administrației publice centrale, ulterior fiind definitivat un plan de implementare a sarcinilor.

Subiectele dezbătute de Consiliul Coaliției de Guvernare urmează să fie promovate pe agenda legislativă și executivă.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16005247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!