ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaţilor primarului orașului Orhei Ilan Șor

13:59 | 30.06.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaţilor primarului orașului Orhei, Ilan Șor privind decizia Judecătoriei Buiucani din capitală de cercetare a acestuia în stare de arest. Anunţul a fost făcut astăzi de procurorul, care instrumentează acest caz Andrei Băieșu, informează MOLDPRES.

„Instanța de Apel a menținut încheierea Judecătoriei Buiucani din 24 iunie, privind măsura preventivă de arest al învinuitului. Există riscul că acesta ar putea influența martorii figuranți în dosar sau chiar ar putea îngreuna mersul anchetei, dacă s-ar afla în arest la domiciliu”, a precizat sursa citată.

La rîndul său, Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor a menționat că decizia Curții de Apel nu este fondată pe probe și dovezi și nu s-a respectat prezumția nevinovăției.

„Instanța de astăzi nu a luat în calcul argumentele apărării și nici faptul că acesta suferă de o boală cardiacă cronică. Ilan Șor s-a prezentat de fiecare dată cînd a fost citat de organele de anchetă, a colaborat cu procurorii și a oferit toate informațiile de care a dispus, pentru a ajuta elucidarea tuturor aspectelor. El pledează în continuare nevinovat”, a spus Ulanov.

Tot astăzi, mai multe persoane au protestat în fața Curții de Apel, cerînd eliberarea edilului din Orhei. Manifestanții au scandat „Ilan Șor Orheiul e cu tine”, „Unul pentru toți și toți pentru unul”, „Ilan sîntem cu tine” ș.a.

Procurorul a  mai precizat că „Ilan Șor a fost adus la Curtea de Apel în vestă de protecție pentru siguranța acestuia, căci nu se știe cine protestează în fața instanței și ce scopuri au”.

Ilan Șor a fost reținut de către ofițerii anticorupție, într-un nou dosar penal, pe data de 22 iunie curent. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială. În luna mai 2015 omul de afaceri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, avînd statut de învinuit în dosarul BEM. Avocații învinuitului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționînd că acesta pledează nevinovat.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16005294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!