ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie personală a pictorului Nicolai Ostapenco a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi”

18:16 | 30.06.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Uniunea Artiştilor Plastici din R. Moldova a organizat astăzi la Centrul „Constantin Brâncuşi” din capitală vernisajul expoziției personale de pictură a lui Nicolai Ostapenco, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde  67 de lucrări de pictură abstractă şi realistă, realizate de autor în ultimii ani.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a menţionat că Nicolai Ostapenco este un pictor format, care a ajuns la maturitate artistică.

„Este un artist care are propriul stil. A expus în importante spaţii din Chişinău, inclusiv la Ambasada SUA, cea a Ungariei, Consulatul Slovaciei ș.a., tablourile sale fiind uşor identificate de către amatorii de artă plastică. Impresionează îndeosebi  lucrările lui abstracte cu figurative (oameni, păsări, animale etc.), care au o tentă ironică”, a constatat Dumitru Bolboceanu.

La rîndul său, pictorul Dumitru Peicev a remarcat că Nicolai Ostapenco este o enciclopedie a artei plastice contemporane. „Lucrările lui de pictură abstractă sînt adevărate perle. Este un pictor expresionist, care te cucereşte prin culoare şi sens”, a accentuat Dumitru Peicev.

Nicolai Ostapenco s-a născut la 25 iulie 1965 în oraşul Kahovka, regiunea Herson, Ucraina într-o familie de artişti plastici, care în 1966 s-a stabilit cu traiul la Chişinău. În 1993 a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic „I. Creangă” din capitală. În 2008 a devenit membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. A vernisat peste 30 de expoziţii personale în ţară şi peste hotare. Are lucrări în colecţii publice şi private din R. Moldova, România, Rusia, Ucraina,  Austria, Canada, Elveţia, Franţa, Grecia, Italia, SUA, Turcia şi din alte ţări.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 17 iulie.

(Reporter N. Roibu, redactor M. Jantovan)

img16005303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!