ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artur Ioniță a devenit noul jucator al echipei Cagliari

18:00 | 01.07.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Mijlocașul Artur Ioniță a devenit cel mai scump fotbalist moldovean, după ce a semnat un contract cu echipa Cagliari, în valoare de 4,5 milioane de euro, relatează MOLDPRES.

Contractul este valabil pe un termen de 3 ani cu opțiunea de prelungire pentru încă un an. Anterior, mass-media italiană a vehiculat intens transferul său de la Hellas Verona, care a retrogradat din Serie A, la Napoli. "Am preferat Cagliari în loc de Napoli pentru că mi s-a părut alegerea mai potrivită. Despre cele ce depind de mine voi vorbi în teren", a declarat Artur Ioniță după semnarea contractului.

Mijlocașul în vîrstă de 25 de ani este produsul școlii de fotbal al clubului Zimbru Chişinău. În cariera sa a mai evoluat pentru Iskra Rîbniţa şi clubul elveţian Aarau. În sezonul trecut a bifat 32 de meciuri în campionatul și Cupa Italiei și a marcat 4 goluri.

În tricoul naţionalei Moldovei a adunat 19 selecţii şi a marcat 2 goluri. Artur Ioniță este primul fotbalist moldovean care evoluează în campionatul Italiei, serie A din 2014.

Primul record al transferurilor de un milion de dolari a fost fixat în 1997 de Alexandru Curteian de la Zimbru Chișinău, care a fost achiziționat de Zenit Sankt-Petersburg. A urmat Alexandru Epureanu legitimat de Dinamo Moscova contra sumei de 4,8 milioane de dolari.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16005346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!