ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moțiunea simplă de cenzură împotriva ministrului Transporturilor a fost respinsă de Parlament

18:33 | 01.07.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Majoritatea parlamentară a respins astăzi moțiunea simplă de cenzură inițiată de deputații socialiști împotriva ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), Iurie Chirinciuc, informează MOLDPRES.

Deputații PSRM au invocat în moțiune că, „din momentul învestirii în funcţie atît ramura transportului şi infrastructurii rutiere, cît şi Calea Ferată din R. Moldova se află într-o stare deplorabilă şi înregistrează o descreştere considerabilă. Persoana care se face responsabilă de acest dezastru şi promovează o politică vicioasă în domeniu este însuşi ministrul Iurie Chirinciuc”, se menţionează în document.

Pe de altă parte, ministrul MTID a respins acuzaţiile socialiştilor. „În urma venirii mele în funcţie, proiectele de reabilitare a infrastructurii drumurilor au înregistrat o accelerare semnificativă. Totuşi, problema Căii Ferate este una sistemică. Modul de activitate al acesteia nu face faţă noilor provocări. Intenţionăm reorganizarea instituţiei, optimizarea cheltuielilor şi restructurarea cadrelor”.

Totodată, ministrul a specificat că, în prezent, „salariile drumarilor sînt achitate lunar şi restanţe la acest capitol nu există”.

În urma dezbaterilor, moţiunea simplă de cenzură împotriva ministrului MTID, Iurie Chirinciuc, nu a fost aprobată de plenul Parlamentului, neîntrunind numărul necesar de voturi.

Anterior, socialiştii au înaintat moţiune simplă de cenzură şi împotriva ministrului Educaţiei, Corina Fusu, al Apărării, Anatol Șalaru şi al Finanţelor, Octavian Armaşu. Niciuna dintre acestea nu a fost susţinută de Parlament. Legislativul urmează să examineze şi moţiunile simple de cenzură depuse de socialişti împotriva ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş, şi ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16005348

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!