ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin patru morţi în urma unei explozii produse în estul Ungariei, la 50 de km de România

19:22 | 01.07.2016 Categorie: Externe

Budapesta, 1 iul. /MOLDPRES/. Cel puţin patru persoane au murit în urma unei explozii accidentale produse vineri după-amiază la un poligon militar din estul Ungariei, la doar 50 de kilometri de frontiera României, relatează presa ungară, preluată de MEDIAFAX și MOLDPRES.

Cel puţin patru persoane au murit în urma unei explozii accidentale produse vineri după-amiază la un poligon militar din estul Ungariei, la doar 50 de kilometri de frontiera României, relatează presa ungară.

Conform MTI, explozia a fost provocată de o bombă datând din al II-lea Război Mondial, într-un poligon militar dezafectat situat în apropierea localităţii Nadudvar, în Parcul naţional Hortobágy, la circa 25 de kilometri sud-vest de oraşul Debrecen.

Zona se află la circa 50 de kilometri de frontiera Ungariei cu România.

Patru persoane - membri ai unei echipe pirotehnice - au murit în urma exploziei care s-a produs accidental. O altă persoană a fost rănită.

Potrivit ziarului Népszabadság, două explozii au avut loc în cursul unor operaţiuni pentru deminarea terenului.

O echipă a Parchetului General ungar va investiga circumstanţele producerii incidentului, a declarat purtătorul de cuvînt al instituţiei, Andrea Nagy.

(Editor L. Alcază)

img16005357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!