ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici din Bangladesh

11:45 | 02.07.2016 Categorie: Externe

Dhaka, 2 iul. /MOLDPRES/. Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomați și expatriați, a anunțat sîmbătă un purtător de cuvînt al armatei acestei țări, informează Reuters, DPA și AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Majoritatea ostaticilor care au fost uciși sînt cetățeni italieni sau japonezi, potrivit AFP.

De asemenea, potrivit generalului de brigadă Naim Asraf Chowdhury, în asaltul pe care l-au întreprins sîmbătă asupra restaurantului pentru a-i elibera pe ostatici, comandourile forțelor de securitate au ucis șase teroriști.

Totodată, generalul de brigadă a subliniat că 13 ostatici, printre care un cetățean japonez și doi srilankezi, au fost eliberați.

Forțele armate ale Bangladeshului au anunțat încheierea operațiunii pentru salvarea ostaticilor, după 12 ore din momentul în care persoane înarmate au intrat, vineri seara, în restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, local popular în rîndul străinilor.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul și luarea de ostatici. "Comandouri ale SI au atacat un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka, în Bangladesh", a anunțat agenția de presă Amaq, apropiată organizației jihadiste, într-un comunicat difuzat pe rețelele de socializare. Atacul a făcut "peste 20 de morți de diferite naționalități", a mai afirmat Amaq, difuzînd fotografii ce prezentau trupuri însîngerate, care nu au putut fi autentificate.

(Editor A. Răileanu)

img16005369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!