ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 250 de tineri specialiști în medicină au fost repartizaţi la muncă în raioanele ţării

12:51 | 12.07.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Circa 250 de tineri specialiști în medicină au fost repartizaţi astăzi la muncă în toate raioanele ţării unde lipsesc medici de profil, a informat astăzi Ministerul Sănătăţii, transmite MOLDPRES.

Prezentă la eveniment, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan a felicitat tinerii specialiști pentru faptul că sînt deja medici cu acte în regulă şi a specificat că în ultimele trei luni s-a comunicat intens cu autoritățile publice locale, pentru ca acestea să asigure cu anumite facilități tinerii specialişti. „Majoritatea dintre dumneavoastră ați fost studenți și rezidenți bugetari. Acum urmează să mergeți la muncă în baza obligațiunii pe care o aveți față de stat”, a afirmat Glavan.

La evenimentul de astăzi au participat și reprezentanți ai autorităților publice locale. Aceștia au negociat direct cu tinerii și le-au prezentat toate facilitățile de care pot beneficia, dacă se angajează în instituția din raionul lor.

În acelaşi timp, rectorul USMF „N. Testemițanu”, Ion Ababii, a menţionat că „la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a decis ca salariile tinerilor specialişti să fie mărite chiar în jumătate. „Este un lucru foarte important pentru tinerii colegi și de aceea trebuie să vă faceți meseria cu și mai multă abnegație, onestitate și disponibilitate de a acorda asistență medicală necondiționat”, a spus Ababii.

În următoarele zile își vor lua diplomele și certificatele de repartizare în cîmpul muncii încă 400 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat de la 34 de specializări.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16005627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!