ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modernizarea Serviciului Vamal înseamnă îmbunătăţirea serviciilor prestate cetăţenilor

17:10 | 19.07.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a participat, astăzi, la inaugurarea sistemului modern cu două coridoare, verde şi roșu, în postul vamal de frontieră Sculeni. La eveniment a participat, de asemenea, conducerea Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi a Direcției Regionale Vamale Iași, România, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Prim-ministrul a subliniat că acest eveniment este foarte important în primul rînd pentru cetăţeni, pentru că aceștia vor putea traversa mai rapid frontiera. La fel de importantă este această realizare şi pentru parcursul european al Republicii Moldova, a mai apreciat Premierul. „Solicitarea mea este să fim solidari cu cetăţenii. Funcţionarea eficientă a Vămii este şi un stimulent foarte important pentru schimbul de mărfuri cu ţările partenere", a menţionat Pavel Filip. 

Totodată, Premierul a mulţumit instituţiilor europene pentru investiţiile făcute şi expertiza tehnică oferită, menţionînd că Guvernul va susţine şi în continuare modernizarea Serviciului Vamal. „La vamă se creează prima impresie atunci cînd cineva intră în ţară şi tot vama este imaginea care ne rămîne în memorie atunci cînd plecăm peste hotare. Trebuie să le arătăm celor care vin în Republica Moldova că reprezentanţii instituțiilor statului îi tratează cu respect. Modernizarea Serviciului Vamal înseamnă îmbunătăţirea serviciilor prestate cetățenilor", a adăugat şeful Executivului. 

Sistemul de două coridoare este utilizat pentru a fluidiza traficului de mărfuri și călători, precum și pentru a reduce timpul de așteptare în vamă. Coridorul verde este destinat persoanelor fizice, iar coridorul roşu este pentru agenţii economici. 

Pînă la moment, în Republica Moldova, sistemul de două coridoare se aplica doar în Aeroportul Internațional Chișinău. Începînd cu ziua de astăzi, acest sistem va fi utilizat și la alte patru puncte de trecere a frontierei de stat: Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora.

(Editor M. Jantovan)

img16005834

img16005834

img16005834

img16005834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!