ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de boxeri moldoveni vor participa la un turneu internațional din România

16:45 | 20.07.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Șaisprezece boxeri moldoveni au plecat astăzi la Salonta (România) pentru a participa la turneul internațional din acest oraș, relatează MOLDPRES.

Toți reprezintă Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni). Competiția este rezervată juniorilor, tinerilor și seniorilor. Cei mai cunoscuți pugiliști din echipa moldoveană sînt Mihail Cvasiuc (60 kg) și Andrei Zatușevschi (81 kg). ”Scopul principal urmărit este acumularea experienței competiționale necesare în vederea participării cu succes pe viitor la alte concursuri. Vedem cine a însușit mai bine la antrenamente tot ceea ce am predat, verificăm gradul lor de rezistență fizică. Este o competiție foarte necesară”, a declarat pentru agenție antrenorul emerit din localitate, Petru Caduc.

Echipa este însoțită de antrenorul Andrian Rusnac.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european în 2011 (Ankara).

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16005858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!