ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatul de arest pe numele lui Ilan Șor a fost prelungit cu încă 30 de zile

18:41 | 21.07.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Judecătoria Buiucani din capitală a prelungit astăzi mandatul de arest preventiv pe numele primarului orașului Orhei Ilan Șor cu încă 30 de zile, informează MOLDPRES.

Procurorul de cauză Andrei Băieșu a afirmat că motivele în baza cărora s-a cerut prelungirea mandatului de arest preventiv ar fi fost întemeiate. „Pînă în prezent, ancheta a avansat foarte mult și sperăm ca în scurt timp vom expedia cauza penală în judecată”, a menționat Băieșu.

Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor a specificat că decizia instanței nu ar fi una argumentată. „Au fost prezentate aceleași probe, date și informații noi nu au fost expuse. Am adus judecătorilor un certificat medical al unei clinici specializate din Israel în care se arată că Ilan Șor se află în evidență și suferă de o boală cardiacă și are nevoie permanentă de supravegherea și îngrijirea medicilor, însă acesta nu s-a luat în calcul. Intenționăm să atacăm decizia la Curtea de Apel”, a adăugat avocatul.

Tot astăzi, mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei Buiucani, cerînd eliberarea edilului din Orhei.

Ilan Șor a fost reținut de către ofițerii anticorupție, într-un nou dosar penal, pe data de 22 iunie curent. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială. În luna mai 2015 omul de afaceri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, avînd statut de învinuit în dosarul BEM. Avocații suspectului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționînd că acesta pledează nevinovat.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16005913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!