ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coaliția de Guvernare și PPEM au discutat despre constituirea unui parteneriat pentru integrarea în UE

19:14 | 21.07.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Coaliția de Guvernare a discutat astăzi cu liderii PPEM despre constituirea unui parteneriat pentru consolidarea eforturilor în contextul integrării europene a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

În urma întrevederii, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a specificat că „la apelul coaliției a răspuns grupul PPEM. Toată lumea conştientizează că pentru anii care urmează este nevoie de o consolidare mult mai puternică atît în Parlament cît şi în societate, în acest sens este nevoie de unirea tuturor forțelor proeuropene, de aceea dialogul va continua şi săptămîna viitoare", a spus Munteanu.

„Sper că forul suprem al PPEM va oferi un răspuns pozitiv inițiativei noastre. Mizăm pe un parteneriat cu acest partid cu viziuni pro-europene. Sînt ferm convins că vom avea o conlucrare extrem de eficientă", a afirmat membrul Platformei Social-Democrate pentru Moldova, Ștefan Creangă.

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că  majoritatea parlamentară propune un parteneriat care ar duce la o consolidare. „PPEM dispune de o experienţă inedită, care ar fi de mare folos pentru parcursul european al țării. Am dispus semnarea unui acord de colaborare. Colegii urmează să discute în cadrul forurilor naţionale pentru a avea mandat de continuare a acestui dialog. Sper că această poziţie comună să continue şi să se soldeze cu succes", a menționat Lupu.

„Propunerea vine în mod special pentru că PPEM are o experiență deosebită dar şi beneficiem de o credibilitate în capitalele europene. Vreau să remarc că această invitaţie este una interesantă, pornind de la ideea că majoritatea deţine suficiente voturi pentru a-şi promova proiectele de legi. Astăzi am discutat doar chestii generale. Avem o decizie a consiliului PPEM în care am hotărît că partidul se află în opoziţie şi de aceea ne vom convoca încă o dată pentru a decide asupra noii inițiative", a spus președintele PPEM, Iurie Leancă.

Acum două zile, Consiliul Coaliției de Guvernare a hotărît lansarea unei invitații la dialog către toate forțele proeuropene din Parlament pentru identificarea posibilităților de colaborare constructivă și consistentă, în scopul modernizării R. Moldova. PLDM a refuzat astăzi să participe la întrevederea comună cu Coaliția de Guvernare și PPEM.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16005914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!