ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți pictori renumiți și-au expus lucrările într-o expoziție desfășurată sub patronajul Speakerului Andrian Candu

08:14 | 22.07.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Lucrări ale pictorilor contemporani renumiți din Republica Moldova și de peste hotare sînt prezentate la expoziția de arte ”Culori eterne”, desfășurată sub patronajul Președintelui Parlamentului Andrian Candu, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

22 de artiști plastici din 10 țări, inclusiv Republica Moldova, Franța, România, Bulgaria, Bahrain, Federația Rusă, Suedia, Finlanda, Arabia Saudită, își prezintă lucrările publicului larg. La vernisajul expoziției au fost prezenți Președintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul Culturii Monica Babuc, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Mihai Ursu, ambasadori, critici de artă, oameni de cultură.

Speakerul Andrian Candu le-a mulțumit autorilor picturilor și organizatorilor evenimentului pentru eforturile depuse, exprimîndu-și speranța că expoziția se va bucura de atenția publicului din Chișinău, iar astfel de evenimente vor deveni o tradiție.

”Tematica acestei expoziții ne arată diferențele care există de la țară la țară, de la autor la autor, dar și ceea ce ne unește pe noi toți – arta și cultura. Expoziția prezintă o diversitate imensă de culori, iar autorii tablourilor impresionează. Sînt de apreciat și eforturile organizatorilor, care reușesc de fiecare dată, atît la nivel european, cît și la nivel național să promoveze arta, fiind adevărați ambasadori ai țării noastre”, a menționat Președintele Parlamentului.

”Prin această expoziție încercăm să aducem la cunoștință o idee remarcabilă – cultura unește. Cultura arată întregii lumi că se poate trăi frumos prin artă și este salutabil că și la noi se înrădăcinează această tradiție de a organiza expoziții ale pictorilor de talie mondială”, a precizat ministrul Culturii Monica Babuc.

”Scopul acestei expoziții este de a identifica ansamblul trăsăturilor specifice unei națiuni, exprimate în artă și sperăm că publicul din Chișinău va folosi această frumoasă ocazie pentru a admira operele artiștilor plastici europeni”, a declarat directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Mihai Ursu.

Expoziția de arte ”Culori eterne” va fi deschisă în perioada 21 iulie – 10 august 2016, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Galeria Europeʼs Art, care promovează artiștii la nivel european, 5% din vînzările tablourile fiind redirecționate în proiecte caritabile, destinate copiilor. Expoziții similare au fost organizate anterior la Parlamentul European și Comisia Europeană.

(Editor A. Răileanu)

img16005919

img16005919

img16005919

img16005919

img16005919

img16005919

img16005919

img16005919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!