ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atleta Alexandra Emilianov a cucerit bronzul la Mondialele U-20

16:40 | 22.07.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Atleta moldoveană Alexandra Emilianov (16 ani) a cucerit ieri medalia de bronz la Campionatul Mondial Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia), proba aruncarea discului, relatează MOLDPRES.

Ea a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere cu rezultatul 53,08 metri. Campioană a devenit Kristina Rakocevic din Muntenegru, care a aruncat discul la 56,36 metri. Locul doi i-a revenit australiencei Kirsty Williams cu rezultatul de 53,91 metri.

La concursul din Polonia tînăra performeră din Chișinău a venit direct de la Tbilisi (Georgia), unde rezultatul de 58,09 m i-a adus titlul de campioană europeană de cadete saptămîna trecută, categoria de vîrstă pînă la 18 ani.

Alexandra Emilianov a devenit anul trecut campioană mondială de cadete. Ea este antrenată de Vadim Hranovschi, multiplu campion național la aruncarea discului. Tatăl tinerei performere este Ivan Emilianov, care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), proba aruncarea greutății.

Competiția de la Bydgoszcz a reunit peste 1500 de atleți din circa 170 de țări și se va încheia duminică, 24 iulie.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16005939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!