ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tranzacţiile de vînzare-cumpărare a imobilului sînt în scădere continuă, a treia lună consecutiv

10:13 | 23.07.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Numărul tranzacțiilor de vînzare-cumpărare a bunurilor imobile este în scădere continuă, a treia lună consecutiv, după ce în luna martie au fost înregistrate cele mai multe tranzacții din acest an, peste 13,2 mii. În iunie, numărul acestora a coborît la 9288, potrivit datelor Întreprinderii de Stat „Cadastru”, informează MOLDPRES.

Piața imobiliară se menține însă peste nivelul din anul trecut, în pofida declinului, numărul tranzacțiilor de vînzare-cumpărare a bunurilor imobile în trimestrul doi a înregistrat o creștere nesemnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,3 la sută, constată experții cadastrali.

Potrivit datelor Bursei Imobiliare LARA, în primul semestru 2016 prețurile la apartamente în municipiul Chișinău s-au micșorat cu 1,3 la sută, pînă la 538 de euro pentru un metru pătrat.

Datele Întreprinderii de Stat "Cadastru" mai relevă o scădere considerabilă, cu 46,0 la sută, a ipotecilor. Peste 4 870 contracte ipotecare au fost înregistrate în aprilie-iunie, față de 9 027 în aceeași perioadă a anului trecut. Aproape 32 la sută din totalul ipotecilor sînt înregistrate în municipiul Chișinău.

Potrivit Întreprinderii de Stat Cadastru, în trimestrul doi al acestui an au fost înregistrate peste 80,3 mii de tranzacții cu bunuri imobile (vînzare–cumpărare, donaţii, schimb, moştenire), în creștere cu aproximativ 3 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img16005950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!