ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră

10:50 | 23.07.2016 Categorie: Externe

Bucureşti, 23 iul. /MOLDPRES/. Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră, în noaptea de vineri spre sîmbătă, la ora locală 0,40, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pămîntului (INFP), scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Seismul a avut loc la o adîncime de 5 kilometri, în apropiere de teritoriul Turciei. Orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Sinop (41 km), Tutuzlupinar (45 km), Ahmetyeri (62 km), Gerze (65 km) și Ayancik (68 km).

În 28 iunie 2016, s-a produs în Marea Neagră un seism de o intensitate similară, dar la o adîncime de 31,3 kilometri.

În ultimii ani au avut loc în Marea Neagră mai multe cutremure de peste 4 grade pe scara Richter, însă cel mai mare, de 5,6 grade, a fost înregistrat în august 2009 la granița României cu Bulgaria, la o adîncime de 20 de kilometri. Acesta a fost resimțit în sudul Constanței, la Mangalia și la București.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16005953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!