ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel va organiza o reuniune privind siguranţa naţională

12:00 | 23.07.2016 Categorie: Externe

Berlin, 23 iul. /MOLDPRES/.Guvernul Angela Merkel va organiza astăzi o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Naţională, după atentatul de la Munchen, soldat cu cel puţin nouă morţi, scrie Realitatea.net, preluată de MOLDPRES. 

Peter Altmaier, un consilier al Angelei Merkel, a anunţat că gîndurile cancelarului german sînt alături de victimele atacului.

Autorul atacului de la Munchen, în sudul Germaniei, care a făcut nouă morți este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sînt în acest stadiu "complet necunoscute", a afirmat sîmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.

"Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen", care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia "de multă vreme" în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă. 

"Motivațiile rămîn deocamdată complet necunoscute", a adăugat el.

Comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că pînă în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba. 

 

 

/Editor M.Cucu/

img16005958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!