ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lui Nicolae Ceban i-a fost înmînat drapelul țării

12:51 | 25.07.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Premierul  Pavel Filip i-a înmînat astăzi în cadrul întîlnirii cu membrii  delegației olimpice moldovenești drapelul țării luptătorului de stil liber, Nicolae Ceban pe care acesta  îl va purta la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), transmite MOLDPRES.

”Mulțumim Guvernului pentru susținerea, încrederea acordată. Ne vom strădui să  o îndreptățim”, a spus purtătorul de drapel.

”Veți reprezenta țara. Este o onoare și o responsabilitate. Sînt sigur că veți depune toate eforturile pentru a ne trezi, provoca  sentimente de mîndrie  în timpul evoluțiilor voastre. Vom ține toți pumnii strînși pentru voi. Sportul reprezintă cel mai frumos o țară pe arena internațională”, a spus Prim-ministrul Pavel Filip.

”A devenit déjà o tradiție frumoasă să ne întîlnim în ajunul Olimpiadelor cu Prim-ministrul. Pentru noi este o onoare. Din punct de vedere numeric componența delegației este aproximativ ca și cea cu care am fost prezenți la Olimpiada de la Londra. Mulțumim Guvernului pentru ajutorul acordat”, a spus președintele Comitetului Național  Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.

Nicolae Ceban (97 kg) va participa la a treia sa Olimpiadă. Potrivit experților, rezultatelor înregistrate pe arena  internațională – este premiant la Europene, campion al bundesligii germane – el  are șanse teoretice să între în Top-10 la Rio de Janeiro și chiar să urce  pe podiumul de premiere, dar aceasta în funcție și de tragerea la sorți.

Teoretic   șanse de a obține o medalie mai au Aaron Cook (taekwondo), canotorii Serghei și Oleg Tarnovschi, toți sportivi naturalizați. Aceștia n-au fost prezenți  la festivitatea de înmînare a drapelului țării. Ei se pregătesc de Olimpiadă peste hotare, conform  unor planuri speciale de antrenamente.

Delegația sportivă moldovenească este alcătuită de 21 olimpici. Ea se va deplasa la Rio de Janeiro eșalonat. Primul grup de performeri va pleca mîine.

Cu începere de la prima participare ca stat independent (1996, Atlanta)  sportivii moldoveni au cucerit  cu excepția Olimpiadei de  la Atena (2004) medalii la toate edițiile. Posesorii lor sînt Nicolae Juravschi – Victor Reneischi (canotaj), Serghei Mureico (lupte greco-romane), Oleg Moldovan (tir), Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan (box), Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu (haltere).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img16005982

img16005982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!