ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armatele R. Moldova și României desfășoară un antrenament comun al forțelor speciale, la Buzău

15:35 | 22.08.2016 Categorie: Societate

Chișinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Un grup de militari ai Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” al Armatei Naționale participă la exercițiul JCET-2016 (Joint Combined Exchange Training), care se desfășoară în județul Buzău, România, informează MOLDPRES. 

Potrivit locotenent-colonelului Veaceslav Balan, comandantul Batalionului ”Fulger”, militarii moldoveni şi cei ai forțelor speciale române execută procedee de luptă apropiată în mediul urban, cercetare specială, acțiuni directe (raiduri, căutare-salvare), asistență militară, antrenament de desantare din elicopter, salturi cu parașuta, dar şi trageri avansate din armamentul de infanterie.

Locotenent-colonelul Balan a specificat că antrenamentele respective au ca scop pregătirea pentru exercițiul „Junction Strike 2016”, care va avea loc în luna septembrie curent pe teritoriul României.

La „Junction Strike 2016”, militarii Armatei Naţionale vor participa alături de contingentele Bulgariei, Georgiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Turciei.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

img16006711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!