ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Floreşti a fost inaugurată o expoziţie de heraldică

12:26 | 24.08.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. O expoziţie de heraldică cu genericul „Simboluri ale raioanelor Republicii Moldova” a fost vernisată astăzi la Muzeul de Etnografie şi Istorie din oraşul Floreşti, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Cabinetul de Heraldică din cadrul Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova şi Comisia Naţională de Heraldică. Expoziţia este prilejuită de aniversarea a 25-a de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova și are drept scop promovarea simbolurilor oficiale teritoriale.

În cadrul expoziţiei sînt etalate imaginile stemelor și drapelelor ale 25 de raioane, care le-au adoptat legal în anii 2004-2016: Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Donduşeni, Drochia, Dubăsari, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Rîşcani, Rezina, Sîngerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Teleneşti şi Ungheni. Aceste simboluri au fost elaborate şi aprobate conform normelor naţionale şi condiţiilor teoretice, tehnice şi practice existente.

În prezent, continuă procesul de consultare, expertizare heraldică şi vexilogică, avizare şi emitere a deciziilor privind simbolurile oficiale ale celorlalte raioane ale Republicii Moldova.

Ulterior, expoziția va fi vernisată în muzeele din orașele Ungheni, Soroca, Bălți, Orhei, Cahul, satul Avdarma, în săli de expoziție din capitală.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img16006763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!