ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a transmis condoleanţe poporului italian

18:21 | 24.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip, în debutul şedinţei de astăzi a Executivului, a transmis condoleanţe autorităţilor şi poporului italian, cu referire la efectele cutremurului de pămînt, care a avut loc în această dimineaţă, cauzînd pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale considerabile, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Prim-ministrul a exprimat compasiune familiilor îndurerate și apropiaților celor care au avut de suferit, subliniind că Republica Moldova este alături de Republica Italiană în aceste momente grele. „Sîntem aproape de poporul italian, cu atît mai mult că este o tragedie și pentru noi, cunoscînd care este numărul cetăţenilor care se află în Italia”, a menţionat şeful Cabinetului de miniştri.

În acelaşi timp, şeful Executivului a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să menţină în permanenţă legătura cu autorităţile din Italia şi să acorde suportul necesar cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul liniei fierbinţi speciale. „Rugămintea mea este și în continuare să gestionați această situație și să fiu informat personal despre evoluţiile înregistrate”, a conchis Pavel Filip.

Conform informaţiilor prezentate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, printre victime nu sînt cetăţeni ai Republicii Moldova. Pînă la moment de față, n-au fost recepționate solicitări de asistență consulară, în acelaşi timp au fost înregistrate peste 20 de apeluri de la cetăţeni privind solicitarea de informaţii despre rudele stabilite în regiunea afectată. Autorităţile verifică informaţiile înregistrate şi sînt în contact permanent cu administraţia din Italia, pentru a acorda ajutor şi suportul necesar cetăţenilor care vor avea nevoie. Conform datelor oficiale, în regiunea în care a avut loc cutremurului sînt aproximativ 15500 de cetățeni ai Republicii Moldova.

În dimineaţa zilei de 24 august a.c., în zona centrală a Italiei a fost înregistrat un seism, cu o magnitudine de 6,2 grade, soldat cu cel puțin 63 decedați și zeci de răniți. 

(Editor A. Răileanu)

img16006787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!