ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a declarat zilele de 29 şi 30 august - zile de odihnă

18:43 | 24.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri, prin Hotărîrea nr.1005 din 24 august 2016, a susţinut propunerea privind declararea zilelor de 29 şi 30 august 2016, zile de odihnă în Republica Moldova. Acestea vor fi recuperate pe 24 septembrie și, respectiv, 22 octombrie a. c., informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Modificările aprobate sînt în conformitate cu prevederile Codului muncii, care împuterniceşte Guvernul cu dreptul de a transfera zilele de odihnă şi de lucru în alte zile, cu scopul de a oferi salariaţilor posibilitatea de a utiliza optim zilele de odihnă şi de sărbătoare nelucrătoare.

Ziua de 27 august, cînd este marcată Independenţa Republicii Moldova, şi de 31 august, cînd sărbătorim Ziua Limbii Române, sînt declarate oficial zile libere.

(Editor A. Răileanu)

img16006790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!