ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în R. Moldova

16:38 | 26.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, i-a transmis astăzi Prim-ministrului Pavel Filip un mesaj de felicitare din partea Premierului Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, cu ocazia celebrării a 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova. În mesaj se menţionează între altele că aprofundarea şi extinderea relaţiilor moldo-ruse în domeniile comercial-economic, investiţional şi umanitar este în interesul cetăţenilor celor două state, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat şi despre nivelul actual al relaţiilor bilaterale şi posibilitățile de impulsionare a cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Premierul Pavel Filip a menţionat interesul ţării noastre de a consolida dialogul pragmatic şi constructiv între părţi, bazat pe respect reciproc. În contextul cooperării comercial-economice, cei doi oficiali au accentuat importanţa organizării în luna noiembrie a acestui an a şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Şeful Executivului s-a referit în mod special la oportunitatea identificării posibilităţilor de majorare a volumului de produse agricole moldoveneşti exportate în Federaţia Rusă şi a eliminării restricţiilor şi barierelor pentru unele categorii de mărfuri.

În această ordine de idei, diplomatul rus a spus că, actualmente, şase regiuni din Rusia sînt interesate să colaboreze cu diferite raioane ale Republicii Moldova în vederea extinderii schimburilor comerciale.

La rîndul său, Premierul Pavel Filip a evidenţiat necesitatea de aprofundare a relaţiilor economice dintre ţările noastre la nivel regional, indiferent de zona geografică, accentul fiind pus pe bunăstarea cetăţenilor din cele două state. Şeful Executivului a abordat şi subiectul asigurării protecţiei sociale a cetăţenilor moldoveni care muncesc în Federaţia Rusă.

(Editor A. Răileanu)

img16006850

img16006850

img16006850

img16006850

img16006850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!