ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniştri a decis creşterea salariilor cadrelor didactice

18:37 | 07.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat majorarea, de la 1 septembrie 2016, a salariilor cadrelor didactice și ale corpului profesoral, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Astfel, pentru a atinge nivelul salariului mediu prognozat pe economie, salariile lunare ale cadrelor didactice urmează a fi majorate cu 8,6 %.

Noile salarii ale cadrelor didactice şi ale corpului profesoral vor fi stabilite de la 1 septembrie a.c. Mijloacele financiare necesare în acest scop sînt prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2016.

Cuantumul majorării a fost calculat în baza Legii cu privire la sistemul de salarizare al cadrelor didactice şi a avut în vedere creşterea procentuală a salariului mediu prognozat pe economia naţională pentru anul în curs, faţă de salariul mediu al cadrelor didactice din învățămînt, atins în trimestrul IV al anului precedent.

(Editor A. Răileanu)

img16007124

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!