ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marian Lupu este primul concurent electoral înregistrat la funcția de Preşedinte al ţării

12:41 | 10.09.2016 Categorie:

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) Marian Lupu a fost înregistrat astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC) în competiţia electorală pentru funcția de Preşedinte al ţării, informează MOLDPRES.

Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, a menționat în cadrul ședinței că din numărul total de semnături depuse de grupul de inițiativă, 1384 au fost declarate nule și neavenite, iar 15157 valabile.

„Conform actului de predare-recepționare a documentelor și listelor de subscripție prezentate de Marian Lupu, CEC a recepționat spre verificare 877 de liste de subscripție cu 25 499 de mii de semnături ale susținătorilor, din 29 unități administrativ-teritoriale de nivelul II. Totodată 123 de liste au fost restituite fără a fi verificate, deoarece numărul de semnături depășea plafonul maxim stabilit. Grupul de inițiativă în susținerea candidatului Marian Lupu la funcția de Președinte al R. Moldova s-a conformat prevederilor legale și a respectat Codul electoral în vigoare, atît la colectarea semnăturilor cît și la prezentarea raportului financiar privind fluxul resurselor financiare”, a spus Ciubotaru.

Președintele CEC, Alina Russu, a precizat că „atunci cînd va fi adoptată de către CEC hotărîrea privind buletinul de vot și numărul de ordine al fiecărui candidat, Marian Lupu se va regăsi pe poziția numărul unu”.

Anterior, candidatul PL Mihai Ghimpu şi candidatul PPEM Iurie Leancă au prezentat la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate în susținerea lor.

De la începutul perioadei electorale, CEC a înregistrat 24 de grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor înaintaţi la funcţia de Preşedinte al ţării. Printre aceștia se numără Marian Lupu - PDM, Mihai Ghimpu - PL, Igor Dodon – PSRM, Iurie Leancă - PPEM, Andrei Năstase - Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Maia Sandu - Partidul Acțiune și Solidaritate și Dmitri Ciubașenco - Partidul Nostru.

img16007213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!