ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Culturii a lansat campania de informare „Ne vedem la bibliotecă!”

18:47 | 13.09.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii și Programul „Novateca” a organizat astăzi la biblioteca publică din comuna Budeşti, municipiul Chişinău, evenimentul de lansare a campaniei de informare „Ne vedem la bibliotecă!”, informează MOLDPRES.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a menţionat că biblioteca publică din comuna Budești este una dintre cele peste 800, modernizate în ultimii ani cu suportul programului „Novateca”.

Potrivit oficialului, campania își propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vîrstă și ocupație, poate beneficia de acces gratuit la tehnologii moderne și internet și de servicii moderne de bibliotecă axate pe necesitățile individuale ale locuitorilor.

La rîndul său, directorul Programului „Novateca” Evan Tracz a subliniat că în perioada septembrie-noiembrie, în cele peste 800 de biblioteci, care au fost dotate cu peste 2700 de calculatoare, în valoare totală de trei milioane de dolari SUA, vor fi lansate 329 de servicii noi şi se vor desfăşura peste 1000 de activităţi: acces gratuit la Internet, servicii online, instruiri  şi seminare tematice (IT, sănătate, agricultură etc.), activităţi pentru copii, evenimente locale, comunicare, petrecerea timpului liber etc.

„Novateca” este un program cu durata de cinci ani, care are drept scop de a facilita transformarea bibliotecilor publice din R. Moldova în instituţii comunitare moderne. Programul dotează bibliotecile publice cu tehnologii informaţionale performante şi instruieşte bibliotecarii în utilizarea calculatoarelor şi dezvoltarea abilităţilor de lider.

(Reporter N. Robu, editor A. Răileanu)

img16007280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!