ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat reducerea taxei rutiere pentru autovehiculele străine

17:49 | 14.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/.  Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului Fiscal. Documentul prevede că autovehiculele înregistrate în țările cu care Republica Moldova are încheiate acorduri bilaterale sau multilaterale sînt scutite, reciproc,  de plata taxelor pentru folosirea drumurilor naționale, a relatat agenției MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Scutirea însă nu se va aplica autovehiculelor cu numere de înmatriculare în statele care nu respectă înțelegerile încheiate. 

În același timp, taxa pentru folosirea drumurilor naționale a fost redusă cu 30% pentru  autovehiculele străine (autobuze și camioane). Se estimează că în acest fel fluxul tranzitărilor va crește, iar statul își va compensa eventualele pierderi. 

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi de 5 ori mai mare în cazul autovehiculelor cu o masă totală sau cu dimensiuni care depășesc limitele admise.  Modificarea respectivă va aduce acumulări la bugetul de stat în sumă de aproximativ 50 milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru amenajarea și întreținerea infrastructurii rutiere. 

În prezent, taxa pentru folosirea drumurilor naționale nu se aplică autovehiculelor înmatriculate în statele cu care Republica Moldova a încheiat acorduri bilaterale şi multilaterale privind transportul rutier, care presupun scutirea reciprocă de oricare taxă rutieră.

(Editor M. Jantovan)

img16007303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!