ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început Festivalul Ethno Jazz, ediţia a XV-a

11:12 | 16.09.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. La Filarmonica Naţională  „Serghei Lunchevici” din capitală a avut loc ieri seară deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Ethno Jazz, ediţia a XV-a, care  se va desfăşura pînă pe 18 septembrie la Chişinău, Taraclia şi Tiraspol, informează MOLDPRES.

În debutul manifestării, conducătorul formaţiei „Trigon”, Anatol Ştefaneţ, directorul Festivalului, a menţionat că acesta are drept scop promovarea culturii universale prin intermediul genului de muzică respectiv. În acelaşi timp, a spus el, Festivalul vine cu un apel la toleranţă şi deschidere, demonstrînd creativitatea modernă a unui număr  impresionant de celebrităţi din diferite ţări, inclusiv din Moldova.

La eveniment au participat ministrul Culturii, Monica Babuc, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit, oameni de cultură şi artă.

În alocuţiunea sa, ministrul Culturii Monica Babuc a subliniat că ministerul de resort a susţinut acest festival de la bun început.  „Aici i-am remarcat pe Valy Boghean, Valeriu Caşcaval, Viorel Burlacu ş.a. Îi doresc Festivalului viaţă lungă şi să aibă în continuare cîţi mai mulţi spectatori”,   le-a urat  Monica Babuc organizatorilor acestui eveniment.

La rîndul său, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit a accentuat că Ethno Jazz Festival este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din R. Moldova. „Ambasada noastră susţine acest Festival, care a întrunit muzicieni consacraţi din întreaga lume. Sînt convins că împreună putem crea ceva uimitor”, a constatat oficialul american.

La ediţia actuală a Festivalului  participă formaţii şi muzicieni din 14 ţări: Austria, Brazilia, Bulgaria,  Cuba, Elveţia, Franţa, Germania,  Italia, Mongolia, Polonia, Serbia, Suedia, SUA şi Republica Moldova.

Festivalul se va încheia pe 18 septembrie cu un concert prezentat de formaţiile „Trigon”, „Arcuş”, „Kaiser Band” (R. Moldova, România) şi Maurizio Geri Swingtet (Italia).

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16007354

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!