ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va susţine R. Moldova în promovarea politicilor de dezvoltare regională

15:11 | 22.09.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Germania va continua să susţină R. Moldova în promovarea politicii de dezvoltare regională în cadrul Proiectului de modernizare a serviciilor publice locale (MSLP). Declaraţia fost făcută ieri la şedinţa Comitetului director al proiectului de Philipp Johannsen, director de ţară al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi managerul programului MSLP, citat de MOLDPRES.

„Este foarte important să îmbunătățim condițiile-cadru pentru implementarea politicii de dezvoltare regională în sectoarele prioritare ale serviciilor publice locale, cum ar fi aprovizionarea cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide și eficiența energetică a clădirilor publice. Cetățeanul și, în general, populația Republicii Moldova este și trebuie să fie elementul principal în acest proces", a subliniat oficialul german.

În cadrul şedinţei, Philipp Johannsen a făcut o prezentare generală a activităților proiectului în perioada 2016-2018, a punctat detalii despre structura directorială și a menționat despre rolul și mandatul instituțiilor partenere implicate. Potrivit directorului GIZ, proiectul MSLP va avea pentru următorii trei ani patru domenii de intervenţie care prevăd suport pentru coordonarea politicilor regionale, pentru consiliile regionale, agenţiile de dezvoltare regională etc.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" a fost lansat în anul 2010 şi este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei, fiind sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (11 mln euro), Guvernele Suediei (3,7 mln euro) şi României (0,5 mln euro), Uniunea Europeană (39,8 mln euro) și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (3,2 mln euro). 

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16007521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!