ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a prezentat la CEC listele de subscripţie

11:50 | 23.09.2016 Categorie:

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a prezentat astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție cu semnăturile colectate în susţinerea sa pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit liderului PSRM, la CEC au fost prezentate 25 de mii dintre cele 500 de mii de semnături colectate. „Am fost şi am discutat cu oameni din peste o sută de localităţi, am văzut că cetăţenii ne susţin şi sîntem siguri că în scrutinul prezidenţial vor vota pentru PSRM. Credem că putem cîştiga în alegeri chiar din primul tur, dacă nu, mizăm să obţinem victoria în turul doi”, a specificat Igor Dodon.

Vicepreşedintele CEC Rodica Ciubotaru a menţionat că „în decursul a şapte zile, Comisia urmează să verifice setul de documente prezentat și să decidă înscrierea candidatului formaţiunii în competiția electorală”.

Pînă acum, CEC a înscris în calitate de pretendenți la șefia statului patru candidați: Marian Lupu - din partea PDM, Mihai Ghimpu - PL, Iurie Leancă - PPEM și Andrei Năstase - PPDA.

De la începutul perioadei electorale, CEC a înregistrat 24 de grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor înaintaţi la funcţia de Preşedinte al ţării, care urmează să prezinte, pînă la 29 septembrie curent, setul de documente și listele de subscripție cu semnăturile colectate în susţinerea lor.

img16007552

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!