ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a numit prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorul BNM

15:20 | 23.09.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a numit astăzi prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM). Proiectul de hotărîre a fost susţinut de 57 de deputaţi, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, la propunerea guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, în funcţia de prim-viceguvernator al BNM şi vicepreşedinte al Consiliului de supraveghere a fost numit Vladimir Munteanu. Totodată, la funcţia de viceguvernator al BNM şi membru al Consiliului de supraveghere a fost numită Cristina Harea.

Vladimir Munteanu a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea de Economie. În perioada anilor 1992-2000 a activat în cadrul BNM. Ulterior, Munteanu a deţinut funcţia de consultant pentru directorii executivi regionali la Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

Cristina Harea este șef de investiții în cadrul companiei Gazelle Finance, un fond specializat de investiții. Totodată, aceasta ocupă funcția de președintă a Camerei de Comerț Americană din Moldova și este vicepreședintele Consiliului băncii FinComBank.

Cei doi au fost numiţi pe un mandat de şapte ani. Hotărîrile au intrat în vigoare la data adoptării.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16007564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!