ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost resimţit un cutremur de mare intensitate, însă fără pagube

10:20 | 24.09.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Un cutremur puternic a fost resimţit noaptea trecută, la ora 2.11, pe teritoriul României şi Republicii Moldova. Conform Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pămîntului de la Bucureşti, seismul cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, la adîncimea de 112 kilometri, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Institutului de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe din Moldova, epicentrul cutremurului a fost situat la o distanţă de aproximativ 220 km de la Chişinău.

În Republica Moldova cutremurul a avut o intensitate de aproape 5,0 grade pe scara de intensitate seismică de 12 grade (MSK 64). Cel  mai tare, seismul a  fost resimţit în regiunea de sud a ţării.

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne, pe teritoriul R. Moldova nu au fost înregistrate pagube materiale.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16007583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!