ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O familie din Vulcăneşti a deschis prima gospodărie vinicolă turistică din regiune

12:17 | 26.09.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Prima gospodărie vitivinicolă turistică în UTA Gagauz-Yeri a fost inaugurată ieri la Vulcăneşti. Complexul a fost întemeiat de familia Cerven, cunoscută în regiune prin mai multe generaţii de vinificatori, transmite MOLDPRES.

Complexul turistic a fost întemeiat în incinta gospodăriei familiei din oraşul Vulcăneşti. Programul prezentat vizitatorilor include excursii, degustări de vin şi mese cu bucate tradiţionale pentru regiunea de sud a ţării.

„Turiştii vor putea urmări întregul proces de producere a vinului, începînd cu vizita în podgorii, situate într-un loc cu valoare istorică – între Valul lui Traian şi monumentul Bătăliei de la Cahul, inaugurat în anul 1849”, a  menţionat Gheorghi Cerven.

Prezentă la deschiderea complexului vitivinicol din Vulcăneşti, başcanul Irina Vlah a subliniat că dezvoltarea infrastructurii turistice face parte din perspectivele economiei regiunii găgăuze. „Poporul găgăuz are o istorie şi cultură bogată. Acest complex ne va permite să arătăm oaspeţilor din străinătate ce avem mai bun şi interesant”, a afirmat Vlah, citată de gagauzinfo.md.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16007615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!