ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidatul formaţiunii Ravnopravie a fost înregistrat în competiţia electorală pentru funcția de şef al statului

14:56 | 26.09.2016 Categorie:

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Candidatul formaţiunii Ravnopravie la funcția de Președinte al țării, Ina Popenco, a fost înregistrat astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC) în competiţia electorală pentru funcția de Preşedinte al ţării, informează MOLDPRES.

La scrutinul prezidențial din 30 octombrie curent, Ina Popenco va ocupa a cincea poziție în buletinul de vot.

Potrivit membrului CEC, Iurie Ciocan, la Comisie a fost prezentate peste 900 de liste de subscripţie, cu aproximativ 25 de mii de semnături colectate în susţinerea candidatului. „Din numărul total de semnături, circa 20 de mii au fost calificate drept valabile şi întrunesc toate condiţiile stabilite de Codul electoral. Totodată, grupul de iniţiativă a informat CEC că nu a fost deschis un cont bancar, din motiv că nu au fost suportate cheltuieli în procesul de colectare a semnăturilor”, a spus Ciocan.

Iurie Ciocan a mai specificat că „în listele prezentate atît de Ina Popenco, cît şi de alţi candidaţi electorali s-au regăsit persoane decedate. În toate cazurile va fi sesizată Procuratura Generală pentru a examina situaţiile”, a menţionat Ciocan.

După înregistrarea candidatului, președintele CEC, Alina Russu, a precizat că „potrivit legislației, concurentul electoral va putea începe procesul de agitație electorală doar începînd cu 30 septembrie curent”.

Prezentă la şedinţa CEC, Ina Popenco, a spus că „se aşteaptă la o campanie electorală dificilă, dar care se va desfăşura în mod corect şi transparent”.

Pînă acum, CEC a înscris în calitate de pretendenți la șefia statului patru candidați: Marian Lupu - din partea PDM, Mihai Ghimpu - PL, Iurie Leancă - PPEM și Andrei Năstase - PPDA.

De la începutul perioadei electorale, CEC a înregistrat 24 de grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor înaintaţi la funcţia de Preşedinte al ţării, care urmează să prezinte, pînă la 29 septembrie curent, setul de documente și listele de subscripție cu semnăturile colectate în susţinerea lor.

img16007623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!