ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima ediţie a Festivalului de film MOLDOX a fost lansată la Cahul

16:12 | 26.09.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Prima ediţie a Festivalului internaţional de film documentar MOLDOX îşi desfăşoară lucrările în perioada 25-29 septembrie, la Cahul. Programul evenimentului include proiecţii de film, ateliere de  lucru pentru cei pasionaţi de film şi fotografie, comunică MOLDPRES.

Inițiatorul și unul dintre organizatorii festivalului este cahuleanul Maxim Cîrlan, regizor și scenarist, care de mai mulți ani trăiește și activează în Germania. Cineastul susţine că “festivalurile organizate în orașele mici sînt mai interesante decît în orașele mari unde lumea se pierde și nu se cunoaște”.

“Participarea tinerilor și adulților din Cahul la atelierele noastre și vizionarea filmelor pe teme sociale pot să inspire audiența, generînd schimbări şi interes. Am pregătit ateliere de lucru atît pentru începători, cît şi pentru persoane iniţiate. Am vrea să dăm un imbold cahulenilor să susțină inițiativa festivalului, să ne ajute să fim gazde bune și să construim o tradiție MOLDOX. Sperăm ca acesta să nu se oprească la prima ediție și nici la a doua”, a menţionat Maxim Cîrlan, citat de ziuadeazi.md.

Agenda proiecţiilor de film prezentate la festival include pelicule semnate de regizori din Marea Britanie, SUA, Iran, Rusia, România, Armenia, Austria ş.a. Filmele sînt axate pe trei teme de bază: exodul şi oamenii, pămîntul şi libertatea de exprimare.

Totodată, în fiecare zi de festival sînt preconizate dezbateri publice pe marginea filmelor vizionate, discuţii cu autorii, precum şi activităţi cu participarea invitaţilor, autorităţilor publice locale, organizaţiilor neguvernamentale.

Festivalul de la Cahul a fost organizat cu susţinerea mai multor structuri cinematografice internaţionale, misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova și parteneri locali.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16007626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!