ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost vernisată o expoziţie dedicată obiectivelor turistice ale Moldovei

17:39 | 26.09.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. O expoziţie sub genericul „Descoperă Moldova”, consacrată sectorului turistic al ţării noastre a fost inaugurată astăzi la Chişinău. Evenimentul a fost organizat de Agenția Turismului, Asociația Națională de Turism Receptor și Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 40 de imagini surprinse de 11 fotografi din Italia, Franţa, România şi R. Moldova, care, în luna august, au participat la un tur fotografic pentru a imortaliza autenticitatea turistică a ţării noastre.

Solicitată de MOLDPRES, Doina Nistor, directorul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, sponsorul evenimentului, a specificat că turul a avut drept scop instruirea fotografilor din ţara noastră în materie de fotografie turistică, explorarea prin fotografie a atracţiilor turistice locale şi creşterea portofoliului de fotografii turistice al Moldovei.   

„Este o expoziţie care reprezintă Moldova aşa cum este ea. Imaginile urmează să fie tipărite pe cărţi poştale într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi distribuite gratuit la Aeroportul Internaţional Chişinău, în cele mai importante hoteluri din Chişinău, precum şi în cadrul Zilei Naţionale a Vinului”, a precizat Doina Nistor.

În context, managerul de proiecte USAID Moldova, Sergiu Botezatu, a subliniat că turismul este industria cu cea mai constantă și rapidă creştere din lume, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a fiecărei ţări. „Sîntem siguri că susţinerea acestui sector va influenţa pozitiv şi alte industrii conexe importante, precum vinificaţia, agricultura şi transportul”, a constatat Sergiu Botezatu.

Potrivit directorului general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, în 2015, pe plan mondial, numărul total de turişti a înregistrat 1 miliard 860 de milioane de sosiri-ieşiri. În aceeaşi perioadă, numărul total de intrări în R. Moldova a fost de 2 milioane 860 de mii.

În cadrul evenimentului, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova şi Agenţia Turismului au semnat un Memorandum de Înţelegere privind susţinerea dezvoltării industriei turismului şi promovării Republicii Moldova ca destinaţie turistică în perioada anilor 2016-2020. Memorandumul a fost semnat în ajunul Zilei Mondiale a Turismului, sărbătorită pe 27 septembrie în întreaga lume.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16007631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!