ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Londra va continua să se "opună oricărei idei a unei armate europene", afirmă ministrul britanic al apărării

11:40 | 27.09.2016 Categorie: Externe

Bratislava, 27 sep. /MOLDPRES/.Regatul Unit, chiar în afara Uniunii Europene/UE/, se va opune "oricărei idei a unei armate europene", pentru că NATO trebuie să rămînă piatra de temelie a apărării Europei, a declarat marți ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, citat de AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

"Sîntem de acord asupra faptului că Europa trebuie să facă mai mult pentru a răspunde provocărilor terorismului și imigrației, dar noi vom continua să ne opunem oricărei idei a unei armate europene sau a unui cartier general pentru o armată europeană, care ar submina pur și simplu (autoritatea) NATO", a afirmat el, la sosirea la o reuniune a miniștrilor apărării din UE la Bratislava.

Miniștrii apărării din Uniunea Europeană se întîlnesc marți în Slovacia pentru a discuta despre Strategia Globală a UE, Planul de acțiune europeană în domeniul apărării și cooperarea UE-NATO.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img16007650

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!