ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CRIS „Registru” a anulat 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă

14:18 | 27.09.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) a anunţat astăzi despre anularea în premieră a 17 permise de conducere auto obţinute prin fraudă. Actele au fost anulate prin ordinul Întreprinderii de Stat Centrul Resurselor Informaţionale de Stat (ÎS CRIS) “Registru”, după verificarea desfăşurării examenelor la proba practică, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MTIC, verificările au fost efectuate ca urmare a unei anchete de serviciu interne, în contextul măsurilor anticorupție inițiate de minister, care a scos la iveală mai multe abateri în executarea atribuțiilor de serviciu de către examinatori.

Grupul de control din cadrul ÎS CRIS „Registru” a constatat că posesorii celor 17 permise au obținut calificativul ”admis” nejustificat, iar examinatorii nu au înregistrat toate încălcările și greșelile.

Acumularea probelor a fost posibilă grație instalării în toate autovehiculele antrenate în procesul de examinare a sistemului de monitorizare video și audio.

Informația despre anularea celor 17 permise a fost introdusă în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule, urmînd să fie înștiințat şi Inspectoratul Național de Patrulare.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img16007657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!