ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanţii industriei turistice din R. Moldova au avut o întrevedere cu Prim-ministrul Pavel Filip

17:16 | 27.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. De Ziua Mondială a Turismului, care este marcată anual pe 27 septembrie, reprezentanţii industriei turistice din Republica Moldova au avut o întrevedere cu Prim-ministrul Pavel Filip. Fiind prima întrunire de acest gen în ţara noastră, întrevederea a constituit un bun prilej pentru a discuta realizările ramurii, problemele, dar şi soluţiile de îmbunătăţire a situaţiei, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Şeful Executivului a adresat felicitări tuturor celor care activează în domeniul turismului cu ocazia sărbătorii profesionale, menţionînd rolul important al industriei turismului pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. Pavel Filip s-a arătat încrezător că turismul reprezintă un segment cu potenţial mare, care neapărat trebuie să fie valorificat.

„Noi nu avem mare, nu avem munți, dar avem oameni ingenioși și ospitalieri, locuri și tradiții frumoase – aici este avantajul nostru competitiv. Vă invit, deci, să valorificați acest potențial”, a spus Prim-ministrul. În acest context, Premierul s-a referit la acţiunile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătățirii condițiilor în mediul de afaceri.

„Am adoptat și o serie de măsuri care facilitează nu doar activitatea turistică, ci și cea de business, în general. Mă refer la moratoriul la controalele de stat, la reducerea birocrației în derularea afacerilor, dar și la alte măsuri prin care dorim să stimulăm mediul de afaceri să investească mai mulți bani în economia țării”, a accentuat Pavel Filip.

La rîndul său, directorul general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a vorbit despre situaţia actuală a ramurii turismului, accentuînd rolul acesteia în economia naţională şi faptul că, în prezent, se atestă o creştere semnificativă a principalilor indicatori în domeniul respectiv. Totodată, acesta a punctat o serie de probleme care necesită implicarea statului, între acestea, facilitarea regimului de obţinere a vizelor turistice pentru turiştii străini în ţara noastră, accelerarea procesului de modernizare a infrastructurii, dar şi păstrarea autenticităţii patrimoniului natural şi arhitectural al ţării. 

În cadrul întrevederii au fost făcute mai multe propuneri, între care crearea unui Birou al turismului în Republica Moldova, dar şi plasarea sectorului turistic printre priorităţile statului.

Premierul Pavel Filip a dat asigurări de toată deschiderea şi sprijinul necesar din partea Guvernului, pentru soluţionarea problemelor enunţate, în vederea dezvoltării turismului şi promovării imaginii Republicii Moldova.

(Editor A. Răileanu)

img16007668

img16007668

img16007668

img16007668

img16007668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!